Supreme Roastworks

Magnus og Odd Steinar

De gamle lokalene til Bagel & Juice på Grünerløkka er bygget om til en kaffebar. Interiøret er enkelt. Noen trebord og stoler er spikret sammen. På en hylle står en platespiller, Tanderg-høytalere, en NAD-forsterker og en globus. I taket henger rustikke, grønnrustne lamper som setter stemningen. Bakre del av lokalet er foreløpig ubrukt. Planen er å få en kaffebrenner her etter hvert, i tillegg til brenneren i produksjonslokalet utenfor byen.

Interiøret

Bak disken står Magnus Lindskog og Odd Steinar Tollefsen. Ikke bare er de lidenskapelig opptatt av kaffe og svært kunnskapsrike på feltet – men de deler også villig av sin viten. På menyen er alt av espressovarianter og ellers er spesialiteten håndbrygg på V60. Om sommeren er det også verdt å prøve ut en “satans god iskaffe”. Forskjellen fra det meste (alt?) annet av kaffebarer er at Supreme Roastworks (SRW) bruker samme brenningsgrad på kaffebønnene som brukes både til espresso og andre bryggemetoder. SRW er opptatt av å finne den brenningsgraden som passer hver individuell kaffetype best. Det vanlige andre steder er å brenne mørkere til espresso. En annen av spesialitetene her er at mange av kaffevariantene er bærtørket, som gir en søtere og mer fruktig smak. Det eksperimenteres også med slike kaffetyper til espresso.

Peaberry (fra Wikipedia): Peaberry, also known as caracoli, is a type of coffee bean. Normally the fruit ("cherry") of the coffee plant contains two seeds ("beans") that develop with flattened facing sides, but sometimes only one of the two seeds is fertilized, and the single seed develops with nothing to flatten it. This oval (or pea-shaped) bean is known as peaberry. Typically around 5% of all coffee beans harvested are of this form.

Peaberry (fra Wikipedia): Peaberry, also known as caracoli, is a type of coffee bean. Normally the fruit (“cherry”) of the coffee plant contains two seeds (“beans”) that develop with flattened facing sides, but sometimes only one of the two seeds is fertilized, and the single seed develops with nothing to flatten it. This oval (or pea-shaped) bean is known as peaberry. Typically around 5% of all coffee beans harvested are of this form.

SRW er foreløpig i toppsjiktet av kaffetilbydere i Oslo fordi det er de dedikerte gründerne som står bak disken. Det blir spennende å se, etter hvert som det utvides med flere ansatte, om de klarer det samme kunststykket som Tim Wendelboe har gjort. Hos Tim får man samme kvalitet på brygget uansett hvem av baristaene som er på jobb. Jeg håper Magnus stiller harde krav til disiplene sine.

Oslos beste kaffebarer etter min mening. De to blåmarkerte, Tim Wendelboe og Supreme Roastworks, er i en særklasse pga utrolig jevn kvalitet over hver servering.

Historien

Mikrobrenneriet SRW har eksistert i mange år. Først i en garasje på Torshov. I dag brenner Joar Christoffersen all kaffen på Andebu, mens Magnus driver den relativt nyåpnede kaffebaren med gode medhjelpere. SRW leverer også kaffe til mange av de beste restaurantene og kaféene i Oslo.

Nevnt av New York Times-journalist Oliver Strand som en av Oslos beste mikrobrenneri (den gang hadde de ikke eget utsalgssted). Les hele artikkelen her: http://tmagazine.blogs.nytimes.com/2011/10/20/ristretto-coffee-in-oslo/?_r=0

Besøk hjemmesiden deres her: http://www.supremeroastworks.no/

Kjøp denne t-skjorta om du er i butikken! Kun 350 kroner for en tiger på brystet.

Tigerskjorte

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s