Pjoltergeist

Pjoltergeist

I de gamle lokalene til Hell’s Angels-bula Rubber Duck er det nå en nyåpnet pjolterbar, som serverer fantastiske asiainspirerte retter. Et klart favorittsted i Oslo for tiden! Interiøret er akkurat passe hjemmekoselig med en stor bardisk, mørkt treverk og uformell oppdekning på bordene. Maten serveres blant annet på Mummitroll-servise!

Visstnok er det folk med bakgrunn fra blant annet St. Lars og Ylajali som står bak, og pjoltermenyen er utviklet i samarbeid med cocktailbaren Morgenstierne (andreetasje på Tranen). Jeg innrømmer at jeg måtte google definisjonen på en pjolter. Ifølge wiki er pjolter “en alkoholholdig drikk som oftest av billig druebrennevin (brandy) eller blended whisky, blandet med soda eller selters. […] En pjolter kan da være en sammenblandet drikk av ynkelig og simpelt innhold.” Det var imidlertid åpenbart på innholdet (se menyen nederst) og ikke minst smaken at de har ønsket å løfte drinken opp noen hakk.

Chartan Fløgstad

Pjolter – Chartan Fløgstad

Ved mitt første besøk her kjørte vi “zuper pakki” som er en syvretters delemeny som serveres i fem runder. Minner veldig om kveldskonseptet til Smalhans, bortsett fra at her blir man pålagt å ta hele menyen dersom man bestiller bord. Første rett var fermentert grønnsakssuppe med østers. Kald. Mye smak! Veldig god østers. Andre servering var to retter samtidig. Kimchipannekaker med ferske reker (minnet mer om minipizzaer), og Takoyaki med kongekrabbe, tørrfisk og søl (Islandsk tang har noen fortalt meg i etterkant). Minnet meg om friterte klippfiskboller, men lages visstnok i en spesialpanne.

Kimchipannekaker. Kimchi (Koreas nasjonalrett) er fermenterte grønnsaker.

Kimchipannekaker. Kimchi (Koreas nasjonalrett) er fermenterte grønnsaker.

Til tredje servering fikk vi marinert sjøkreps, som ble servert med nydelige steamed buns. Estragonsmøret var himmelsk. Scoop it up med dampbollene! Noe av det beste jeg har smakt.
Sjøkreps
Fjerde runde var nok en gang to retter. En helstekt Dorade og en helstekt Ishavsrøye servert med blant annet sticky rice. Spesielt Doraden var fantastisk god, men begge var perfekt langtidsstekt på lav temperatur. Saftige og fløyelsmyke. Nå begynte vi å bli mette, men hovedretten var next up. Koreansk BBQ. Ibericosvin i to varianter. Strimler av kjøtt og en slags pulled-pork-variant, nesten litt crispy-duck-aktig. Tilbehøret var en type salatblader som man pakker det hele i, og 8-9 ulike koreanske kimchivarianter og annet godt fyll i ulik styrkegrad. Hot hot hot! Alt servert i små røde boller.
Koreansk BBQ
Happy ending heter desserten. To boller med goodies. I den ene epler, søtt og sprøtt. I den andre iskrem med sjokosnop. Det er så avansert jeg er i stand til å forklare det i etterkant, for på dette tidspunktet var jeg veldig mett og desserten ble ikke menyens høydepunkt.

Etter en “zuper pakki har man nesten smakt hele snackmenyen til Pjoltergeist. Det var derfor et godt tegn å se at allerede ved andre besøk så hadde menyen fått en ny rett. Steam bun burger! Denne gangen var vi egentlig bare innom for en pjolter, men fristelsen ble for stor. Også pjoltermenyen hadde fått noen utskiftninger siden forrige gang. Utskiftning er bra!

IMG_7146

Steam bun burger

Fredensborg er en bydel i Oslo som ikke har så mye spennende foreløpig, men kanskje vil Pjoltergeist bidra til å endre på det.

IMG_7142 IMG_7135

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s