Hjemmelaget müsli er superenkelt tilbehør til for eksempel yoghurt, cottage cheese, havregrøt og overnight oats for å gjøre frokosten litt mer crispy og interessant!
Ingredienser:
1 del olje
1 del honning
6 deler havregryn
1 del hakkede mandler
1 del hakkede valnøtter
1 del solsikkekjerner
1 del gresskarkjerner
1 del sesamfrø
1 del kokosmasse
Fremgangsmåte:
Sett stekeovnen på 150 grader. Varm opp olje og honning i en stekepanne til det bobler forsiktig på middels høy varme. Tilsett først nøttene og la de steke litt. Skru ned til middels varme. Ha deretter i resten av ingrediensene og rør alt sammen. Det skal være nok væske til at alt blir lett fuktig, hvis ikke får man bare justere med litt mer olje og honning. Rør rundt så det ikke svir seg.
Etter noen minutter helles alt over på stekebrett dekket med bakepapir. Stek i ovnen i ca. 30-35 minutter. Følg med. Det skal bli gyllenbrunt, men ikke brent. Blir det ikke gyllent så blir müslien for myk i konsistensen. Blir det brent smaker det ikke noe særlig. Ta det ut av ovnen og avkjøl. Knekk opp og oppbevar i en stor krukke.
Er dette en form for bars? Ser godt ut!
LikeLike
Nei, det er müsli til å ha på f.eks. yoghurt.
LikeLike
Prøvde denne i dag, mitt første forsøk på granola. Byttet bare ut honning med sirup og la til vaniljefrø og kanel. Helt topp! Takk for fin oppskrift 🙂
LikeLike
Kjekt å høre 🙂
Høres ut som en god versjon du laget.
LikeLike