Morgenstierne

Cocktails

Opp trappa og inn ei dør. I andre etasje på Tranen. Benjamin Lee og Anders Bakke mixer sexy cocktails med syke navn. Hva med en “The Curious Case of Benjamin’s Butthole”?

Inngangssummen du må betale er potensielt lang ventetid på bord (lokalet er lite og folk blir gjerne en stund når de først har kommet inn), og en litt ovenfra-og-ned-holdning fra dørvakta. Om du har tid og tålmodighet og er villig til å ignorere attityden så er det verdt det.

Lokalene er som tatt ut av en Kaizers Orchestra-låt. Dunkel belysning. Rødmønstret tapet. Tøylamper i taket. Malerier fra et annet århundre. Bartenderne og servitørene er passelig antrukket med skjorter, slips, bukseseler og tykke arbeidsforklær i skinn.

Lamper

Det er anbefalt å takke ja til en snitt (0,25l øl) mens man venter på cocktailen, for den kan ta litt tid. Som det gjerne gjør på en god cocktailbar hvor mange ingredienser skal blandes, ristes og røres. Men ventetiden er overraskende kort sett opp mot håndtverket man får servert.

Mot slutten av kvelden ba vi om de mest “eyecatching” drinkene de kunne mikse til oss. Utfordringen ble tatt og vi fikk blant annet servert en cocktail i en kolbe pakket i kaffeinfusert papir (papir vakuumert sammen med malt kaffe). Det luktet fantastisk og smakene stod ikke tilbake for utseendet.

Bestefar

Advertisements

One thought on “Morgenstierne

  1. Pingback: Human Mote - andershusa

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s