Tijuana – mexicansk på Grünerløkka

Cactus, carnitas og barbacoa

Cactus, carnitas og barbacoa

Helgen etter at Taco Republica åpnet dørene i Torggata, etter en en voldsom hype og med konstant kø rundt hjørnet, lukket Tijuana opp døren sin på Grünerløkka (i de gamle lokalene til Food Story). Konseptene er nokså like. Det satses på genuin mexicansk mat heller enn den norskifiserte tex-mexen som man får de fleste andre steder. Lokalet kunne vært koseligere for den rette atmosfæren, men det er visst planer om utvidelser både inn i nabolokalet og i bakgården. Interiøret og designet er ikke veldig forseggjort. På bordene ligger store fargesprakende menyer som får stedet til å minne mer om Mucho Mas enn Taco Republica. Det står ikke i stil med maten, som er minst like god som sistnevnte.

Fish tostada og ceviche

Fish tostada og ceviche

Taco Republica er litt mer vennlig i forhold til å dele på rettene da man får kjøttet i egne skåler og tortillaene for seg selv. På Tijuana bestiller man enten tostadas (runde friterte og crispy maistortillas) eller tacos (myke maistortillas) med ulik topping. Carnitas (pulled pork), Barbacoa (pulled lamb), entrecote, fisk, marinert kaktus (spesialimportert) og pollo (kylling). Hver av disse serveres ferdig komponert på tallerken med to tostadas eller tacos til hver, pluss salsa eller guacamole. I tillegg får man andre retter som fritert guacamole, ceviche, og tostadachips med guacamole og tre typer salsa. Det finnes også større hovedretter.

Margarita

Margarita

Av drikke får man alle de mexicanske klassikerne; margarita, mojito og tequila. Det er verdt å bestille tasting-menyen av tequila, spesielt den mest eksklusive. Man får da tre ulike merker tequila av ulik lagringslengde. De fleste forbinder tequila med en kjip barshot, men vellagret og god tequila minner mer om en bra cognac.

Tequila tasting menu

Tequila tasting menu

Servicen var litt varierende. Det meste gikk ganske raskt, og servitørene fulgte med. Men i løpet av kvelden når det fylles på med folk er det flere ting som glemmes, og det blir vanskeligere å få kontakt. Prismessig er det mer vennlig mot lommeboka enn Taco Republica. Definitvt et sted man kan returnere til ganske ofte.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s