Hitchhiker – gatemat fra hele verden

Kebab med kimchi og konfitert svinekjake

Kebab med kimchi og konfitert svinekjake

I april åpner restauranten Hitchhiker på Mathallen i Oslo. Konseptet er som navnet tilsier en haikers rundttur i verden og gatematen fra de ulike kontinentene. Streetfood som grunnlag innbyr til et uformelt spisested med mye forskjellige retter, og forhåpentligvis overkommelige priser som gjør at man kan returnere ofte uten at det går for hardt utover budsjettet.

Chickenwings med chilirub

Chickenwings med chilirub

Hitchhiker tar over på mesaninen i andre etasje der restauranten von Porat lå når Mathallen åpnet. Von Porat gikk konkurs, men Hitchhiker har en helt annen profil og folk som vet å markedsføre stedene sine; Tom Victor Gausdal og Stian Floer fra Strand Restaurant i Bærum, i tillegg til støtte fra Anders Braathen og Smalhans. Jan Robin Ektvedt (@jrkokken) som har vært sous-chef på Strand frem til nå, blir kjøkkensjef.

Østers med tropisk "pico de gallo" bestående av blant annet ananas, mango, yuzu, lime og ingefær

Østers med tropisk “pico de gallo” bestående av blant annet ananas, mango, yuzu, lime og ingefær

Maten som blant annet vil kunne stå på menyen er ifølge Stian Floer (@stianfloer) og andre kilder; ramen (nuddelsupper), diverse jospergrillet kjøtt, steam bun, dumplings og annen dim sum, yakitori (grilla kjøttspyd), chickenwings, jianbing (kinesisk crêpe), kebab, kimchi, og diverse friterte saker som takoyaki. Menyen vil antakelig variere en del (i likhet med både Strand og Smalhans som skifter ofte) og følge råvarer i sesong.

Stian Floer knekker østers

Stian Floer knekker østers

Den offisielle åpningsdagen er 2. april, men det har vært flere pop-up events eller andre muligheter for å smake Hitchikers mat allerede. Smalhans serverte chickenwings med en fantastisk chilirub, som antakelig vil dukke opp på menyen. I Mathallen ble det i noen timer delt ut smaksprøver på en slags kebab med kimchi og konfitert svinekjake. Nå sist serverte Stian Floer østers på cocktailbaren Fuglen. På andre pop-ups som jeg dessverre ikke har fått deltatt på har det blant annet vært steam bun burgers som ser skummelt fristende ut. Helgen 29. og 30. mars (lørdag og søndag) er det åpent for alle å teste ut maten mellom kl. 13 og 18 i lokalene på Mathallen.

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s