Kofta med urtetzatziki

20140401-013248.jpg

Kofta er krydrede kjøttboller fra Midtøsten. Funker for eksempel fint i pita. Det hadde jeg ikke tid til å lage, så det ble couscoussalat – med urtetzatziki.

Nok til 4 personer

Kofta
400g lammekjøttdeig
400g oksekjøttdeig
1 stor eller 2 små finhakket sjalottløk
1 egg
1 ts kanel
1 ts spisskummin
1 ts koriander
1/2 ts nellik
1 god neve finhakket bladpersille
Salt og pepper

Miks alt. Sett i kjøleskapet

Urtetzatziki
2 dl tyrkisk yoghurt (10 % fett)
1 halv agurk, midten fjernet, skjært i tynne staver
2 fedd hvitløk
1 liten neve bladpersille, finhakket
1 liten neve oregano, finhakket
1 liten neve mynte, finhakket
Saften av 1 liten eller 1/2 stor sitron
Smak til med salt og pepper

Miks alt. Sett i kjøleskapet

Prepp til couscoussalaten:
1 rødløk finhakket
4 tomater uten kjernen, skjært i små terninger
2 avokado skjært i terninger

Form kjøttfarsen med hendene til ca. 16 kjøttboller og stek i panna på middels-sterk varme i en miks av smør og olje. 2 min på hver side, og så rull dem rundt i smør/oljen så alle sider får bruning i noen minutter til. Parallelt med dette, mens kjøttbollene freser, lag couscoussalaten.

Couscoussalat
4 dl vann
Salt og litt olje
Kok opp. Trekk til siden
4 dl couscous oppi og putt lokk på
Rør om
La trekke 5 min
Vend 1 ss smør inn i couscousen
Bland inn alle grønnsakene preppet tidligere
Saften av en halv sitron
Smak til med salt og pepper

Salat under, tzatziki, kjøttboller på toppen. Pynt med litt mer finhakkede urter. Server.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s